امروزه موتورهای جستجو از ارکان اصلی توسعة فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشورهای پیشرفته به حساب می‌آیند. در کشور ما نیز سامانة پارسی‌جو به عنوان اولین موتور جستجوی بومی کشور با تلاشهای چهارسالة تیمی 20 نفره از متخصصان در دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه يزد طراحی و پياده سازي شده است. هدف اصلی پارسی‌جو ارائة سرويس جستجوی فارسی و دیگر سرویسهای بومی مبتنی بر وب به مردم ایران زمینمی‌باشد. پارسي جو يك موتور مستقل بوده و از هيچ موتور جستجوی ديگري استفاده نمي‌كند. در حال حاضر، پارسی‌جو در آدرس www.parsijoo.ir قابل دسترس است.

 

 

صفحة اول پارسی‌جو

اگرچه پارسی‌جو هم‌اکنون در مرحلة آزمایشی قرار دارد، لیکن در حال حاضر نیز بسیاری از قابلیتهای مهم آن توسط عموم مردم قابل استفاده است. از مهمترین این قابلیتها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

الف) امکان جستجوی متن در بیش از 200 ميليون صفحة وب فارسی

این صفحات وب از طریق گذرگاه رسمی شبکة کشور انتخاب شده‌اند، لذا دارای محتویات امن و مطمئن می‌باشند. پارسی‌جو مجهز به خطایاب و پردازشگر عبارات فارسی برای رفع خطاهای احتمالی در پرسشهای کاربران می‌باشد. در قسمت جستجوی وب می‌توان از شگردهای مختلفی نظیر نمایش آب و هوا و اوقات شرعی یک شهر در چند روز آینده استفاده نمود. بعلاوه، صفحة اول پارسی‌جو حاوی اطلاعات مفیدی در مورد تاریخ و ساعت، دما، اوقات شرعي و آب و هوای کنونی شهر می‌باشد. در نسخة آزمایشی فعلی، نتایج جستجو در بسیاری از پرسشهای کاربران قابل رقابت با موتورهای جستجوی برجسته نظیر گوگل و بینگ می‌باشد. بزودی، نسخة جدیدی از پارسی‌جو به بهره‌برداری می‌رسد که امکان جستجو در بیش از ۳۰۰ میلیون صفحه وب فارسی و در زمانی بسیار کوتاهتر را فراهم می‌سازد و در ضمن، کیفیت صفحات انتخابی نیز از نظر ارزش اطلاعاتی و رتبه‌بندی بهبود قابل توجهی یافته است.

 

 

جستجو در وب

 

استفاده از شگردهای جستجو (برای مثال، پیش‌بینی آب و هوای یک شهر در چند روز آینده)

ب) امکان جستجوی تصویر در بیش از ۱0 ميليون عکس

این تصاویر عمدتاً از صفحات وب فارسی استخراج شده‌اند و همانند جستجوی وب، سرویس جستجوی تصویر نیز تا حد امکان دارای محتویات امن و مطمئن می‌باشد. بزودی، پارسی‌جو قادر به جستجو در بیش از ۳۰ میلیون عکس موجود در وب خواهد بود.

 

 

جستجو در تصاویر

 

ج) سرویس ترجمه

این سرویس قابلیت ترجمة دو زبانة متن از فارسی به انگلیسی، انگلیسی به فارسی و پینگلیش به فارسی را دارا می‌باشد. نسخة آزمایشی این سرویس به صورت روزانه در حال بهبود و بروزرسانی می‌باشد.

 

 

سرویس ترجمه

د) امکان جستجوی علمی در بیش از یک ميليون مقالة فارسی و دانلود آنها

ه) امکان جستجو و دانلود نرم افزار، بازی، فیلم و انیمیشن از سایتهای مجاز دانلود فارسی

 

گفتنی است نسخة موبایل پارسی‌جو نیز به بهره‌برداری رسیده است و تمام سرویسهای فوق به راحتی با استفاده از گوشی‌های هوشمند تلفن همراه و از طریق آدرس www.parsijoo.ir در دسترس می‌باشند.

                

تیم پارسی‌جو به صورت شبانه‌روزی در حال تحقیق و فعالیت برای بهبود و ارتقاء این موتور جستجو می‌باشد و در آینده‌ای نزدیک شاهد بهره‌برداری از سرویسهای جدیدی نظیر سرویس جستجوی ویدئو، سرویس جستجوی صوت و سرویس اخبار با امکان مشاهده، دسته‌بندی و جستجوی خبرهای مخابره شده از اکثر خبرگزاریهای کشور خواهیم بود.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا